Laboratorij Svetlobne gverile: Razširjena resničnost

Laboratorij Svetlobne gverile: Razširjena resničnost
razširjena resničnost
Kongresni trg, Ribja brv, Čevljarski most, Novi trg, Mesarski most in Trg francoske revolucije

mentorja: Žiga Pavlovič, Črtomir Just

Na osrednji delavnici Laboratorija Svetlobne gverile so se udeleženci pod vodstvom mentorjev Žige Pavloviča in Črtomirja Justa ukvarjali z raziskovanjem orodij in možnostmi ustvarjanja razširjene resničnosti (Augmented Reality) s kreativno izdelavo Instagram filtrov v SparkAR programu. Pod vtisom okolice so ustvarili več virtualnih 3D svetlobnih objektov v gibanju, ki sežejo od abstraktnih objektov preko humanoidnih form vse do mitoloških in vodnih bitij. Te si bo v realnem prostoru na več lokacijah v središču Ljubljane moč ogledati s pomočjo pametnih mobilnih naprav in z njimi stopiti tudi v interaktivno razmerje. Vaš pametni telefon ali tablica bosta morala biti opremljena z bralnikom QR kod in Instagram profilom. Ko boste v kamero ujeli QR kodo in slikovne markerje poleg nje, se bo sprožil Instagram filter in vas popeljal v razširjeno resničnost.

O mentorjih: ŽIGA PAVLOVIČ (1987) je samostojni oblikovalec interakcij, Unity AR/VR razvijalec in inženir umetniških ter interaktivnih instalacij. Trenutno vodi medijski laboratorij v okviru Kible – Kibla2Lab. ČRTOMIR JUST (1982) se ukvarja z grafičnim oblikovanjem in 3D umetnostjo. Je umetniški direktor murskosoboškega podjetja FrancFranc, specializiranega za grafično oblikovanje in 3D umetnost.

SODELUJOČI: Andreja Benedejčič in Špela Jenšterle, Neža Knez in Anže Mrak, Tijana Mijušković in Lina Steiner, Celeste Sanja Smareglia in Jure Sulič, Zala Klančnik, Žiga Pavlovič in Črtomir Just


vsak dan: 21.30–23.30


Koprodukcija: Društvo Ljudmila – laboratorij za znanost in umetnost, konzorcij osmo/za, PiNA in konzorcij RUK