Plantoïdori – robotska origami lučka

Plantoïdori – robotska origami lučka

Plantoïdori – robotska origami lučka / delavnica
Projektna pisarna Centra Rog, Wolfova ul. 8, Ljubljana
11. in 12. junij; 10.00–14.00
avtorja in mentorja: Dewi Brunet & Anne Camille Gilbert


Udeleženci dvodnevne delavnice, ki jo bosta vodila sodelavca bruseljskega OpenFaba, se bodo posvetili izdelavi funkcionalne biomimetične lučke v obliki rože. Prvi dan delavnice bo namenjen spoznavanju posebne tehnike zgibanja papirja (origami), s pomočjo katere bodo udeleženci izdelali cvet. Drugi dan bo namenjen elektroniki: udeleženci bodo cvet povezali z električnimi vezji, ki upravljajo odziv lučke, in sestavili njeno osnovno konstrukcijo. Lučka se bo na človekovo bližino odzivala s pomočjo senzorja: ko se senzor aktivira, se papirnati cvet odpre in lučka zasveti …

Delavnica je namenjena ljubiteljem elektronike in origamija, pa tudi vsem tistim, ki imajo radi ročne spretnosti. Število udeležencev je omejeno (10), prijave so obvezne. Predznanje ni potrebno.

cena delavnice: 40 €; 30 € za študente in člane RogLaba
prijave in informacije: delavnica@roglab.si, 040 988 011

o mentorjih:

DEWI BRUNET (1990) je umetnik in mojster zgibanja papirja. Tehniko zgibanja raziskuje v različnih materialih in tehnologijah; te uporablja tako v oblikovanju in umetnosti kot tudi v znanosti. Od leta 2016 je soupravljavec fablaba OpenFab v Bruslju. Je tudi član društva CRIMP, edine organizacije na svetu, ki je posvečena tej posebni tehniki oblikovanja iz papirja.

ANNE-CAMILLE GILBERT (1990) je inštruktorica programiranja in navdušena izdelovalka animatronike. Zavzema se za zmanjševanje vrzeli v digitalni pismenosti med generacijami. Je soustanoviteljica fablaba OpenFab v Bruslju.


produkcija: Center Rog