Urbano oklevanje na bienalu Evi Lichtungen

V programu bienala EVI Lichtungen v Hildesheimu v Nemčiji bosta sodelovala 2 projekta, ki sta  bila krstno predstavljena na Svetlobni gverili v letu 2019: gre za zvočno svetlobni instalaciji Urbano oklevanje Neže Jurman in projekt Žajfnica (K01 M04 J01) – Votlina avtorskega kolektiva Stran 22.

Fokus januarskega mednarodnega bienala svetlobnih umetniških projektov EVI LICHTUNGEN je součinkovanje med svetlobo kot materialom, medijem in metaforo v umetnosti. Bienale predstavlja inovativne umetniške projekte, ki se poslužujejo novih tehnologij in programske opreme kot tudi bolj klasične projekte, ki izpostavljajo osnove percepcije in izpostavljajo svetlobo kot osnovni gradnik za videnje. Program se odvija na trasi, ki vodi skozi javne prostore ob svetovni kulturni dediščini, med muzeji, trgi in cerkvami v Hildesheimu.

Zvočno svetlobna instalacija Neže Jurman z naslovom Urbano oklevanje bo locirana v sadovnjaku in bo prostor preobrazila v interaktivno svetlobno in zvočno telo. Avtorica bo tokrat projekta nadgradila in harfa iz vzmetnimi strunami se bo raztezala med 4 drevesi. Obiskovalci bodo z gibanjem sprožali svetlobo, ki bo izpostavljala rodovitnost pričujočega okolja. Projekt aludira na prehajanje med naravo in svetom, zaznamovanim s sledmi človeka in njegove moderne tehnologije.

Evi Lichtungen

foto: DK

Search

+