Platonova telesa (celovečerec)

00:0000:30 : Miroki’i, BEAM TEAM, knnz, TinyaVisuals
00:3001:00 : 08080, BEAM TEAM, knnz, TinyaVisuals
01:0001:30 : NITZ, cute agression, Mark Caserman, Nibera
01:3002:00 : TERRANIGMA, cute agression, Mark Caserman, Nibera

Avdio-vizualni performans v industrijskem okolju Stare mestne elektrarne v Ljubljani je osredotočen okoli objekta – ikozaedra, ki povzema obliko in simboliko enega od petih platonskih teles. Izvorno je bil projekt “Platonova telesa” razvit kot interaktivna AV instalacija za festival Svetlobna gverila, zdaj pa se predstavlja v obliki performansa. Celotna površina ikozaedra tako postane neprekinjena celota, v kateri se združujejo projekcije treh videastov. Njihovo gonilo je zvok oziroma glasbeni output nastopajočih glasbenikov. Elemente luči, ki razsvetljujejo stičišča projekcijskih površin, moderira četrti vizualni umetnik, ki z vizualnimi triggerji (prožilci) narekuje barvo projekcij in ponazarja glasbeni tempo. Elementi za performans so nastali v okviru srečanj skupnosti vizualcev in glasbenikov tekom Laboratorija Svetlobne gverile, ki je potekal v koprodukciji Društva Ljudmila, laboratorija za znanost in umetnost in Strip Core/Forum Ljubljana.

Koncept, razvoj instalacije in umetniško vodenje: Stella Ivšek, Anja Romih
Razvoj LED elektronike in programiranje: Aleš Zupanc
Vizualni umetniki: Mark Caserman, Bernarda Conič (Nibera), Stella Ivšek (BEAM TEAM), Neža Knez (knnz), Anja Romih (BEAM TEAM), Taja Štembergar (cute agression), Tina Šulc Resnik (TinyarVisuals)
Glasbeniki: Jure Anžiček, Luka Seliškar (08080), Miro Križman (Miroki’i), Črt Trkman (Terranigma), Tine Vrabič (Nitz)
Video produkcija: Adam Mulalić, Tadej Bavdek Montaža videa: Anja Romih, Stella IvšekLaboratorij Svetlobne gverile: Platonova telesa
Zvočna tehnika in postprodukcija: Črt Trkman
Zahvale: Luka Frelih, MB Grip

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost & Svetlobna gverila / Forum Ljubljana
Koprodukcija: Zavod Bunker, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

Projekt so podprli Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo, JSKD in Ministrstvo za javno upravo.
Projekt je del mreže EASTN-DC, ki je sofinancirana s strani Evropske Unije, program Ustvarjalna Evropa.

 

Search

+